Möte i Sverige år 2017!

Med Priscilla Presley……

Peter Jezewski överlämnade Sveriges Officiella hedersdiplom till Priscilla som sedan den 12:e Maj år 2017 tillsammans med honom och Carola är hedersmedlem i Skandinaviens största av EPE/Graceland certifierade fanclub, Elvis Forever.SE.

Hedersdiplom 2017
Tilldelas härmed författaren och skådespelerskan Priscilla Presley. Priscilla har under hela sitt liv främjat och vårdat minnet av århundradets artist Elvis Presley med fokus på musiken och kulturen som följde i hans spår. Vi tackar även henne för det fina arbetet med fastigheten Graceland och stödet till den internationella fanclubverksamheten som glädjer oss Alla. Med största respekt och högaktning välkomnar vi henne som vår Allra främsta Hedersmedlem i Sveriges Officiella Fanclub.

ElvisForever.SE – Official Fanclub of Sweden, Certified by EPE/Graceland
Se diplomet som delades ut av Elvis Forever i originalformat

Att åka till Memphis är en lång resa geografiskt men musikaliskt känns det alltid som att komma hem, speciellt om man firar 40 år som professionell rockartist. 

Jag började spela 1977 så i år är det jubilèum samtidigt som jag fyllde jämt den 10:e April. En rock-turne i USA varje år under Januari månad ger extra inspiration och laddar batterierna till max. I år besökte jag Graceland i Memphis för tredje gången och gästade även det lilla huset i Tupelo där Elvis föddes.

Rockhistoriens vingslag fläktade skönt i den varma solen när jag satt på verandan till Kungens barndomshem. Här hade han lekt som liten pojke och suttit på samma veranda som jag gjorde Nu, fast Då och för läng sedan.

Några månader senare träffade jag Priscilla Presley på Malmö Arena i samband med showen, ELVIS – THE WONDER OF YOU 2017. Elvis unika röst och magiska känsla för melodi och text gör låtar till mästerverk som ”bara” saknar motstycke. Kungens genombrott påverkade hela världen och födde ungdomskulturen till tonerna av tidlös Rock & Roll, resten kallas modern musikhistoria.

I år är det 30 år sedan The King lämnade oss, men det musikaliska arvet lever vidare på många olika sätt i vår vardag. Den mäktiga konserten jag fick uppleva i Malmö drar fullsatta Arenor både jorden runt och året runt.

Några dagar efter mötet med Priscilla Presley blev jag inbjuden av Sveriges Radio för en intervju om Elvis musik och kulturella arv i talkshowen Nordegren & Epstein, som direktsänds klockan 15.00 alla vardagar i P1.

Intervjuen repriserades veckan efter från arkivet, Best of Nordegren & Epstein.

Eventet bevakades flitigt av media och jag hamnade även i ett stort bildreportage för tidningen Hänt i veckan, tillsammans med några goda Elvis-vänner.
Se bildreportaget i originalformat

Några höjdpunkter i karriären?
Classic Bilsport Magazine:

”Att ha spelat ihop med Chuck Berry eller minnet av de vilda Japanturnèerna. Men även att ha spelat med Elvis musiker Bob Moore och Glen D. Hardin ligger högt på listan samt givetvis att ha träffat Priscilla Presley.”

Peter Jezewski

Om mötet med Priscilla Presley
Aftonbladet:

”Anneli och jag blev inbjudna till hennes show i Malmö för att överlämna ett diplom från fabcluben.

Efter showen träffade vi henne backstage och hon fick min jubilèumsplatta.

”Wow”, sa hon och tyckte det var fantastiskt att jag har skrivit så många låtar själv och att jag har den stil jag har. Hon fick ett singerat exemplar.”

Peter Jezewski

Den 16:e Augusti år 1977 minns jag som om det var igår, Elvis Presley lämnade oss endast 42 år gammal. Han hade gjort så mycket under en karriär som påverkade en hel värld. Jag blev intervjuad i Radio Sverige som är Sveriges Radios engelskspråkiga och internationella kanal, inslaget sändes även i P1 samma dag…

”I would not be playing if it was not for Elvis. This fantastic voice of Elvis Presley. His image, his voice, the songs, Everything has inspired me to be what I am today”

Peter Jezewski

År 2017 har varit händelserikt på alla sätt och min senaste platta är en Jättesuccè som ligger på toplistorna. Jag har vilat upp mig på den japanska ön Okinava med ett träningsläger i Karate med 34 grader i skuggan, men det är en annan historia som jag skall berätta framöver. Elvis fru har också svart bälte i Karate så vi har inte bara musiken som gemensamt intresse.

Det skall bli kul att träffa Priscilla flera gånger, men för mig är det Alltid Här och Nu som gäller!

Den som går i andras fotspår kommer aldrig först…

Rock On!
Peter Jezewski